Kur'an hafızları Kırıkkale'den çıkacak

Kur

Kırıkkale'ye ilk defa erkek yatılı hafızlık okulu dualarla açıldı. Açılışa il protokolü büyük ilgi gösterdi. Açılış törenine yapılan konuşmalarda hafızlığın dindeki önemine vurgu yapıldı. Kırıkkale'de 17 yıl aradan sonra Geylani Hafızlık Okulu Gürler Maha

YOĞUN KATILIM

Açılışa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Geylani Vakfı Başkanı Haydar Çelik, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜK EKSİKLİKTİ

Nur Camii Müezzini Murathan Önder’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan törende ilk konuşmayı binayı İl Müftülüğüne bağışlayan Geylani Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Haydar Çelik yaptı. Çelik, konuşmasında İl Müftülüğüne verilen binayı 1990 yıllarında hafızlık okulu olması için planladıklarını ve daha sonraki yıllarda kız öğrenci yurdu olarak hizmet verdiğini söyledi. Çelik, “İlimiz için büyük eksiklik olan hafızlık okulunun açılması bizleri son derece memnun etti. Binanın bu şekilde hizmet edecek olması da bizleri sevincini bir kat daha arttırdı” dedi.

22 BİN KİŞİ KUR’AN EĞİTİMİ ALDI

Kırıkkale’de göreve başladığı günden bu yana Kur’an kursu sayısını arttırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Gerek, “2011 yılında 39 olan Kur’an kursu sayımız 2014 yılı itibari ile 111’e yükseldi. Bu Kur’an kurslarında 5 bin 372 öğrenci eğitim görüyor. Yaz Kur’an kurslarında bu yıl 14 bin 481 öğrencimiz eğitim aldı.  Tüm il genelinde açılan Kur’an kurslarında yaklaşık 22 bin insanımız eğitim aldı. Bu sayı bizleri son derece memnun etti. İlimizde kız hafızlık okulu 2011 yılında açıldı. 10 kadar kız öğrencimiz eğitimlerini tamamlayarak hafız oldular. Onlar için önümüzdeki günlerde tören düzenleyeceğiz.  Geylani Erkek Yatılı Kuran Kursumuz, ilimizde 17 sene sonra hizmete giriyor. İlimiz için büyük eksiklik idi. 60 öğrenci kapasiteli hafızlık okulumuzda 54 öğrenci eğitim görüyor 5 katlı binamızın iç dekorasyonu için 400 bin lira harcadık. Önümüzdeki yıllara da Osman Gazi Mahallesi’nde bulunan 5 dönümlük araziye erkek hafızlık okulu açmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

VEBALDEN KURTULDUK

Hafızlığın İslamiyet’teki yerinin büyük olduğunu ve bu hizmetin açılması ile toplum olarak ta bir vebalden kurtulduklarını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı   “Hafızlık eğitimi alan kişi Allah’ın kelamını sonuna kadar götürecek kişidir. Dinimizde bir hafızın mahşerde cehennemde bile olsa 10 kişiye şefaatçi olacağından bahsedilmiştir. Dolayısıyla burada eğitim alan öğrenciler toplum katında büyük önem arz ediyorlar. Kur’an-ı anlamak ve amel etmek gerekiyor. Kur’an-ı anlayıp amel eden insanlar bu eğitim kurumlarından çıkacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

İNSANLARI DOĞRU YOLA GÖTÜRECEK TEK KİTAP

Kur’an-ı Kerimin sonsuza kadar insanları doğru yola götürecek tek kitap olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş,  “Kur’an-ı Kerim Allah’ımız sadece sevdiği insanların kalbine yerleştirir. Bu bakımdan Kur’an-ı Kerimi sevmek, öğrenmek, okumak, okutmak, ezberlemek onunla amel etmek ve ondan istifade etmek Cenabı Hakkın büyük bir lütfüdür. Kuran-ı Kerimi Peygamber Efendimiz Allah’ın edep sofrası olarak tanımlıyor. Bu edep sofrasından istifade eden insanlar hem manevi hem de maddi huzurlu mutlu ve kalbi selim bir insan olurlar. Kuran-ı Kerim bizim yolumuzu aydınlatan bir kitaptır. Biz onun hakikatlerinden istifade etmekle onun aydınlığından yararlanmakla mükellefiz” dedi.  

ÖĞRENCİLERLE İLGİLENDİLER

Kırıkkale’de büyük bir eksikliği daha bitirdiklerini ifada eden Vali Ali Kolat, “İnşallah bu kurslarda güzel hocalar hafızlar yetişecek. Bu kurslar oldukça ezanlarımız susmayacak yaygınlaşacak. Bütün diyanet camiası ve görevlileri oldukça iyi çalışıyor. Hem vatandaş hem kurumların desteği ile hizmetler devam ediyor. Bu kurslar son derece önemli herkesin emeği var bu kurslarda” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Geylani Erkek Hafızlık Kursu Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Geylani Vakfı Başkanı Haydar Çelik’in kestiği kurdele ile hizmete girdi. Vali Kolat ve beraberindeki heyet Hafızlık Okulunda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilendi. Vali Kolat bina içerisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti